Twice Dahyun Makyaj Önerisi



Twice grubuyla 'Cheer Up' şarkısıyla tanıştım çoğu Kore fanı gibi.O klipte en beğendiğim üye Dahyun oldu.Hatta tarihi bir sahnesi vardı orada çok beğenmiştim.Kim bu kız diye araştırayım dedim ve çok şeker birşey çıktı :D Kendine özgü bir makyajı var.Genellikle hep aynı.Ben de Dahyun'dan ilham alarak sizler için kendisinin makyajını anlatacağım.





Bu halini çok beğenmiştim klipte.




Öncelikle her Koreli ünlüde olduğu gibi Dahyun'unda cildi ışıl ışıl nemli bir görünüme sahip.Bu yüzden baz olarak alnıma,yanaklarıma,burun üzerime ve çeneme Etude House CC Cream Glow uyguladım.

Cildi çok açık tonda olduğu için fondötenimi Revlon'un bana açık olan Colorstay fondöteninin 110 Ivory'sini tüm cildime güzelce Real Techniques'in süngeri ile dağıttım.Göz kapaklarıma da uyguladım hem eşitlensin ton hem de baz olsun diye.

Kapatıcı olarak göz altlarıma yine çok açık renkli olan Note BB Concelaer'ın 01 rengini uygulayıp dağıttım.Sügerde kalan kapatıcıyı da kapatacağım yerlerin üzerine hafif bastırdım.Zaten fondötenin kapatıcılık özelliği yüksek olduğu için çok az kapatıcı bile yetiyor sivilce izlerini kapatmak için

Kaşları açık renk ve şekli düz olduğu için ilk önce kaşlarımı Ali Express çift taraflı kaş fırçamla tarayıp Wet n Wild'ın Ultimate Brow Kit'indeki (Ash Brown) açık rengi kaşlarıma düz bir şekilde uygulayıp üzerinden renk hafif ve doğal görünsün diye Essence Lash and Brow Gel uyguladım.

Kontürü koyu kahverengi tonlarında olan  The Balm Highlite 'N con Tour paletindeki ya 20 db yada 10 db rengiyle sadece kulağımın hizasında üçgen şekli yapıp Ali Express'ten aldığım keskin kontür fırçası ile dağıttım.

Allık olarak turuncu tonlarda krem allık tercih ettim.Bunun için de The Balm Voyage 2'deki Vitajte adlı krem allığı yanaklarımın orta kısmına parmaklarımla hafif sürüp dağıttım belli bile olmayacak şekilde.

Far olarak altın tonlarında bir far olan City Color Nude paletindeki 10. rengi göz kapağımın katlanma kısmını biraz geçecek şekilde parmağımla yaydım.Göz kapağımın dış ve katlanma kısmına ise Golden Rose Selective paletindeki 11. renk olan turuncu rengi uygulayıp Ali Express'ten aldığım ince bir dağıtma fırçası ile dağıttım.Fırçada kalan farı ise alt kirpik diplerime sürüp dağıttım.

Gözlerimin bitiş kısımlarına eyelinerın altta alacak kısmına Golden Rose'un Selective paletindeki 3. renk olan mat açık kahverengiyi far süngeriyle uyguladım.

Göz alt hizama Skin Food Sugar Bloom Shadow Box Natural Bloom far paletindeki 3.renk olan bej rengi yine far süngeri yardımıyla o kahverengi kısmın altına gelecek şekilde sürdüm.

Mistine Maxi Black Eyeliner ile düz,uzun kuyruklu ince bir eyeliner çektim.

Üst göz içime eyelinerın boşluğunu doldurmak için koyu kahverengi tonlarında olan Oriflame Dramatize Kohl Pen Black Brown'ı sürdüm.O biraz aşağı da bulaşınca güzel duruyor.Alt kısma sürmeme gerek kalmıyor.

Elmacık kemiklerimin üzeri ve yanaklarıma açık renklerde olan The Balm High Lite 'N Con Tour paletindeki 64Hz rengini Eklips fan fırçasıyla dağıttım.

Üst kirpiklerime ve alt kirpiklerime hafif bir şekilde Oriflame Beauty Wonder Lash Waterproof rimeli sürdüm.Daha sonra doğal görünümlü olan Acevivi markasının takma kirpiklerini Kiss i-Envy'nin kirpik yapıştırıcısı ile taktım.

Son olarak turuncu tonlarda dudak parlatıcısı olarak Flormar Pretty Lip Gloss'lardan 62 numarayı kullandım.

Dahyun makyajı bu kadardı.Umarım severek okumuşsunuzdur.Bu makyajı denerseniz snapchatten bana atmayı unutmayın.(snapchat: diaryofmeriii)

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Bu kız çok güzel ya. Biraz daha açık tenli olsaydım ve tembel olmasaydım bir de biraz daha zengin olsaydım aahaha :D bu makyajı deneyebilirdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok tatlı ^^ Emin ol bu kızlar da bu kadar beyaz değil.Makyaj artı filtreyle hayalet misali oluyorlar.http://diaryofmeri.blogspot.com.tr/2015/10/asyallar-beyaz-tenli-mi.html şu yazımda anlatmıştım.Elindeki malzemelerle de yapabilirsin ^^

      Sil
  2. Ben cildimde ışıl ışıl görüntuyü sevemiyorum. Sanki yağlıymış gibi geliyor, hani diğer insanlarda begeniyorum ama kendimde cıks
    Yine de guzel bir öneri
    Farklı kisilerin ki de gelebilir
    Mesela Jun JiHyun gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onun da yazısı var ;)
      http://diaryofmeri.blogspot.com.tr/2017/04/man-from-stars-cheon-song-yi-makyaj.html

      Sil