Türk Usülü Evdeki Malzemelerle Bibimbap Tarifi



Merhaba :)

Bugün sizlerle bir Kore yemeği paylaşacağım.Hakkında çok şey duyduğum,izlediğim,okuduğum bir yemeği Bibimbap'ın yapılışını paylaşacağım sizlerle.

Açıkçası bu ilk yapışım.Birçok video izledim Bibimbap'ın yapılışı hakkında,birçok da yazı okudum ve en iyisi kendi usulüme göre yapayım dedim.Çünkü içerisinde susam yağı,soya sosu,Kore salçası ve Kore'ye ait olan ve bulmamız zor olan bir sürü malzeme var içinde aslında.Ben de hem zor olur bulması hem de tadı ağır olabilir diye bu şekilde yapmak istedim.

Başlayalım :)


Malzemeler;

-Yarım kase pirinç (Siz kendinize göre de ayarlayabilirsiniz.Bu 2 kişilik)
-1 yumurta 
-Susam
-Tuz
-Yarım Kırmızı tatlı biber
-Çeyrek Patlıcan
-1 taneSalatalık
-Küçük 1 adet Dolmalık biber
-1 adet Çarliston biber
-Çeyrek Kabak

Sebzeleri istediğiniz gibi seçebilirsiniz.Kimbap'ta olduğu gibi Bibimbap'ta da rengarenk sebzeler olması gerekiyor.Gerçi benimkisi çok renkli olmadı ama :)



Yapılışı;

Pilav;

Koreliler'in pilav yapma makineleri var ve orada yapıyorlar pilavlarını.Biz kendi Türk usülümüzce yapalım pilavı.Öncelikle kuru pirince 1-2 çimdik tuz atıp üzerini örtecek kadar kaynar su döküp 15 dk bekletiyoruz.Sonra süzüp soğuk suyla yıkıyoruz.İyice süzüp bir pilav tenceresine 1 kaşık yağ koyup pirinci ekliyoruz.Burada birşey demek istiyorum;lütfen 1 tane bile pirinci israf etmeyelim.Çünkü bu konu çok hassas.Bir hikayesi vardı unuttum ama o zamandan beri çok dikkat ediyorum ben.Pilavımızı güzelce kavurduktan sonra (2-3 dk) üzerini örtecek kadar kaynar su koyup en kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.




Sebzelerimizi jülyen doğrayıp birer kaşık yağda tuz ekleyerek teker teker soteliyoruz.


Salatayı sotelemiyoruz.Koreliler soteliyorlardı.Tamamen size kalmış bu.



Pilavımızı tabağımıza düzgün bir şekilde koyup sebzeleri yukarıdaki gibi diziyoruz.



Yumurtamızı da sahanda yumurta yapar gibi yapıyoruz.Ben çiğ yumurta yiyemediğim için kapağını kapatıp tamamen pişirdim.Kore versiyonunda az pişmişti yumurta.




Yumurtayı da ekleyip üzerine 1 çimdik susam ekliyoruz.Ben biraz fazla kaçırmışım :D


Bibimbap'ın asıl olayı herşeyi karıştırarak yemekmiş.Ben de öyle yaptım.Bir de salçalı sos da ekleyebilirsiniz ama ben yapmadım.

Gelelim yorumuma.Bilmiyorum Kore versiyonu nasıl ama açıkçası bana çok ağır geldi.Ben az malzeme ve sosla yapmamama rağmen ağır geldi ki soslu ve daha fazla malzemeli halini nasıl yerim bilmiyorum.

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Ya bu yazını yeni görüyorum harika bir yazı olmuş ellerine sağlık, hemde bize fikir olmuş oldu bu yazı. Aynen ağır olmuş olabilir şuan tahmin bile edebiliyorum. Ellerine sağlık:*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim ;) Öyle bir kendim deneyeyim sizlerle de paylaşayım dedim :)

      Sil