Etude House Face Color Corset ve Korelilerin Yüz Kontürleme Stili



Bugün Etude House'un elimde bulunan hatta bir Kore markasına ait tek elimde bulunan kontür pudrasını inceleyelim ve aynı zamanda Korelilerin yüz kontürlemeyi nasıl yaptıklarına da bir değinelim.


Bu Face Color Corset allık serisi Etude House'un.Ben de kontür ürünü arayışları içerisindeyken bir de Korelilerinkini deneyeyim dedim fakat Korelilerin kontürleme anlayışıyla bizimkisi arasındaki farkı bilmiyordum.

Biz genellike yüzümüz kemikli görünsün diye elmacık kemiklerinin altındaki çizgiye bolca uyguluyoruz yani net bir şekilde belli olmasını istiyoruz ve kontür rengimizin kahve olması gerekiyor.Tabi ten rengine göre değişir bu.Fakat Koreli makyaj artistlerini izlediğimde onlardaki kontür olayı yüze V şeklini vermek anlamına geliyor.Yani yüzün kulak kısmına yakın olan bütün bölgesini yukarıdan aşağı kontürleyip çene kemiğinden aşağı doğru V şekli yapılıyor.Fakat bunu bizim kullandığımız kadar bol ürünle yapmıyorlar.Ayrıca onların ten rengi sarı alt tonlu olduğu için kontürleri de bu şekilde.

İşte tam buradan bu bendeki kontür pudrasının neden bu kadar pigmentsiz olduğunun sebebini anlayabiliriz sanırım.Yani kontür işlemi belli olmayacak şekilde olmalı.


Bir kere renk sarı alttonlu açık toprak rengi.Rengin adını da yazayım 5 Tight Shading Corset.

Gittim en sık kıllı fırçamla uygulamaya çalıştım ama renk gelmemek için yemin etmiş sanki.10 kere fırçayı döndürmüşümdür ama nafile.Yanağıma renk çıkmadı.

Fakat gözümde denedim.Hani Korelilerin o doğal zannettiğimiz toprak renklerdeki makyajı varya heh işte o bunla yapılabilir.Hatta Cheon Song Yi makyajımda bunu kullanacağım.Takipte kalın ;) Yalnız doğru makyaj uygulanmadığında hastalıklı bir görünüm veriyor bu göz makyajı.


Yapısı krem-pudra arası ama pudraya daha yakın.Şu elimdeki swatch çıkması için kırk kere uğraştım.


Bu üründen daha iyi sonuç alabilmek için Ebay'den aldığım sık kıllı bu fırçayı veya herhangi sık kıllı bir fırça da olur bir de Real Techniques Deluxe Crease Brush'ı tavsiye ediyorum.

Bu ürünü şuradan satın alabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar