Hangi Makyaj Süngeri Ve Fırçası Hangi Ürün İçin Kullanılır



Merhaba ~

Dün ve ondan önceki gün yoktum buralarda.

Merak edilen bir yazıyla karşınızdayım :)

Makyaj süngerleri ve fırçalarını hangi ürünler için kullanabiliriz.

Öncelikle Beauty Blender ve muadili veya ona benzeyen birçok sünger var.Beauty Blender'ı makyajla denemedim ama yapısını inceledim.Onu ayrıca yazacağım hatta onun hakkında ufak bir talihsizlik yaşadım ondan da bahsedeceğim.

Süngerlerin kalitesini nasıl anlarız önce bundan bahsedeyim.Eğer online alışveriş yapmıyorsanız süngeri sıkmaya çalışın aldığınız yerde ancak böyle anlayabiliriz :D Ne kadar yumuşak o kadar iyi.Mesela ben Beauty Blender şekline benziyor diye Ebay'den bir sünger aldım ama sert çıktı ve kullanışlı olmadı tabi.

Bu tip sert süngerleri hatta yumuşak yapıdaki süngerleri bile ıslatarak kullanın.Islatıp suyunu iyice sıkıp nemli kullanın fakat işiniz bitince yıkayıp iyice kurulamayı unutmayın.

Peki Beauty Blender şekline benzer süngerleri nasıl kullanabiliriz?

Damla şeklinde olduğu için göz altlarına da ulaşabilme aşısından oldukça kullanışlı.Ben önce fondöteni yüzüme parmaklarımla pıt pıt yaparak yerleştiriyorum sonra süngerle dağıtıyorum.


Mesela bu süngerler de oldukça kullanışlı ve ben bunu damla şeklindeki süngerlerden daha kullanışlı buluyorum ve sık kullanıyorum.Biraz daha fazla ürün emiyor ama ürünü dağıtması kolay.




Bunlar Daiso makyaj süngerleri.Detaylı yazısı şurada.Her şekil sünger var ve yumuşacık.


Yukarıdaki süngerlerin şekli çok kullanışsız.Göz altlarına uygulamam zor oluyor.Ten makyajımı dağıtamıyorum.

Şunu da söyleyeyim Çin ve Kore'den aldığım süngerler sert çıktı fakat Sevgili Tuğçe Ay şu süngerlerden aldığını,kullandığını ve yumuşacık yapısı olduğunu öğrendim.Henüz denemedim ama fırsatım olursa denemeyi istiyorum.

Sert fırçalar için önerim pudralarınızı ve aydınlatıcılarınızı bunlarla uygulayabilirsiniz.


Bu sünger de yeni :) Yazısı şurada.Çin'den aldığım ve yumuşak çıkan bir sünger :)



Benim favorim Oriflame makyaj süngeri.Yumuşacık ve şekli çok kullanışlı.


Cushion süngerlerimiz zaten cushion fondötenlerimizi kullanmak için oldukça ideal hatta bu süngerleri krem fondötenlerinizde de kullanabilirsiniz.


Bu tip kadifemsi yünlü süngerler ise sadece pudra uygulamak için kullanışlı.

Sonuç olarak benim tavsiyem süngerin yumuşak ve açılı olması daha kullanışlı olması açısından en iyisi.


Gelelim fırçalara.




Sık kıllı fırçalar kesinlikle sıvı fondötenler için ideal.Ben çok uzun zaman likit fondötenlerimi uygulamak için kullanabilmek için bir fırça aradım ve buldum.Biri Real Techniques Expert Face Brush diğeri ise Ebay gibi sitelerde meşhur olan bir fırça.

Bu fırçalarla fondöten uygulandığında çizgi çizgi görünüm diğerlerine göre çok daha az oluyor.Her yere eşit dağıtabiliyorsunuz.



Ucu düz ve sık kıllı fırçalar ise pudra bazense krem ve likit fondötenleri kullanmak için ama ben sadece pudra ürünlerde kullanıyorum.Ürünü yemeden bütün cildinize pudrayı uygulayabiliyorsunuz.Hatta ben bronzerımı da bazen bununla uyguluyorum.



Kılları seyrek,uzun olan fırçalar likit allık,aydınlatıcı tarzı ürünlerde daha kullanışlı.Pudra veya sürdüğünüz allığı dağıtmak için de ideal.



Allık fırçalarının açılı olması daha kullanışlı oluyor.Çünkü elmacık kemik boşluğumuz ve kemiğimizin üstüne düz fırça ile uygularken zorlanabiliyoruz.Açılı fırçalar bu yönden daha rahat oluyorlar.




Kaş için sık ve düz veya açılı uçlar tercih edilmeli ki ürünü rahat uygulayabilelim.



Yukarıdaki tarz fırçalar aslında farı sürmek için.Fakat ben maalesef bu konuda kullanışlı bulmuyorum bunları.Dha çok kapatıcı uygulamak için özellikle de sivilce izleri vb ufak yerlerin doğal kapatıcılığını sağlamak için daha kullanışlı olduğunu düşünüyorum.


Heh işte benim farı tüm göz kapağıma uygulayacağım fıröalar yukarıdaki şekilde olmalı.Fırçaları dağınık ve pofidik.Göz kapağımın her yerine rahatlıkla ulaşabilir ayrıca bunları ben karıştırma fırçası olarak bile kullanıyorum.


Uzun,sık ve karışık fırçalar ise farlarımızı dağıtmak yani gölgeli makyajımızdaki o gölgeyi dağıtmak için ideal.


Ben bu fırçayı net bir gölge yapmak için kullanıyorum.Bununla göz çukuruma kontür çizdikten sonra farklı bir fırçayla dağıtıyorum.


Eyelineriçinse ince fırçalar :)


Kirpik dipleri için ince ve sık kıllı fırçaları tercih edelim.


Açılı far fırçalarıyla kısa tarafı aşağıda,uzun taraf yukarıda olacak şekilde göz kapağımızın dış bölgesine kolaylıkla gölge yapabiliriz.

Umarım faydalı olmuştur.Sorularını sormayı unutmayın.İstek yazılarınız varsa onları da belirtin lütfen.

Şuradan da fırça ve sünger temizliği hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Yorum Gönder

1 Yorumlar