Kore'de Görmek İstediğim Yerler

Merhaba :)

Bugünün yazısı sevip de gidemeyenlere gelsin..

Çoğumuzun hayalidir Kore'ye gitmek.Bir kısmımız bu hayallerini belki de çoktan gerçekleştirdi.

Ben bu yazımda eğer fırsatım olursa inşaAllah Kore'ye gidersem nereleri görmek isterim bunları ve nedenlerini paylaşacağım.




Tabii ki ilk olarak yıllardır hayalim olan Ewha'yı görmek istiyorum.Mimarisine aşık olduğum biryer.Detaylı yazmıştım.Buradan okuyabilirsiniz.


Ve tabi ki Ewha'ya gitmişken alışveriş sokağına da uğramadan olmaz.Aklınıza gelebilecek her Kore markası ve kafeler bu sokakta mevcut :)


Bu sokağın ismini bilmiyorum ama bayılıyorum.Zaten tarih hayranı bir insan olarak bu tip yerlere aşığım.She Was Pretty'de de gösterilmişti bu yer.Çok güzel değil miiii? :)


Ve bu uzun,sokak arası merdivenler.Hemen hemen her dizide olan yerlerden ve tabi merdiven sonunda çıkılan sokak araları.Onun resmini bulamadım ama daha orta halli evlerin bulunduğu sokak aralarını da çok görmek istiyorum.


Benim gibi kedi hayranı birinin tabi ki kedi kafesine gitmemesi olmaz.Bu kafelerde kedilerle oyun oynayıp aynı zamanda kafe gibi kullanabiliyorsunuz bildiğim kadarıyla.




Bütün kozmetik markalarının mağazalarını görmek isterim ama özellikle Etude House'u görmeyi çok istiyorum.Mağazaları şirin mi şirin.Ürünleri de bir o kadar güzel tabi ki.Pembe pembe olması zaten beni ayrı cezbediyor :)



Daiso.Bütün günümü bu şirin ve uygun ürünler satan mağazada geçirebilirim <3




Benim gibi tarihi dizi hayranı olan biri tabi ki Gyeonbokgung sarayını ziyaret etmese olmaz.Bu doğayla bütün tarihi güzelliği görmeyi gerçekten çok isterim.Hatta elimde olsa bütün sarayları dolaşmak isterim.Özellikle dizi çekilen saraylar.Dizilerin çekildiği saraylardan isimlerini bildikleriniz var mı?Hani böyle yukarıdan tüm sarayı çekiyorlar mesela o saray.




Ve birçok klibin çekildiği yer English Village.Ben burayı Super Junior Full House'ta görmüştüm.Gerçekten çok sevimli yapay bir kasaba.


Evet biliyorum burada da Watsons var ama ben Ewha sokağındaki Watsons'a da gitmek istiyorum.


Koe'ye gittiğimde ise Eid Muslim Guest House'ta kalmak istiyorum.


Bir kozmetik sever olarak hem dünyadan hem de Kore'den birçok markaya sahip Olive Young mağazalarını da ziyaret etmek istiyorum.


Kore'ye gitmek olur da Hello Kitty Cafe'ye uğramak olmaz mı :)


49 Days'teki Han Kang'ın cafesi.Hem yeri hem de mimarisi çok güzel.


Full House'un çekildiği ev.



Bir gün bu hayaller gerçekleşir mi bilmem.İnşaAllah gerçekleşir ve sizlerle ileride buralar hakkındaki yorumlarımı da paylaşırım :)

Yorum Gönder

0 Yorumlar