Makyaja Yeni Başlayanlar İçin Tavsiyeler




Merhabalar :)

Benden özel olarak istenen konulardan biri de makyaja yeni başlayanlara tavsiyem.Ben bu konuda uzman değilim ama izleye izleye araştıra araştıra ve yapa yapa kendimce teknikler buldum :)

Ten makyajından başlayalım.

Bence yeni başladıysanız ve yüzünüzde örtmek istediğiniz çok kusur yoksa sadece kapatıcı kullanın.Onu da mesela göz altlarına uygulayacaksanız 3-4 nokta koyup parmak uçlarınızla pıt pıt yaparak dağıtın.Eğer kapatmak istediğim çok yer var diyorsanız hafif yapıda bb krem önerebilirim.Çünkü yeni başladıysanız fondöten biraz ağır olabilir.

Kaşlar,bronzer,allık bunları ilerleyen zamanlarda uygulayabilirsiniz.

Göz makyajı içinse;eğer gözleriniz çok beyaz,renksiz veya uykulu duruyorsa eyeliner yada kalem uygulayabilirsiniz.Eğer çok açık tenliyseniz tavsiyem göz içinize kahverengi kalem kullanın.Ama çok fazla sürmeyin.Bir kere çizseniz yeter.

Rimel olmazsa olmaz tabi ki de.Herhangi bir rimel kullanabilirsiniz.Eğer kirpikleriniz kısaysa volume efekti olan rimelleri tercih edin.

Ve makyajın son kısmı dudaklar.Zaten yeni başladıysanız çok belli olan birşey sevmezsiniz.Hafif renkli bir lipbalm yada saten yapıda bir ruj tercih edebilirsiniz.

Benim nacizane fikirlerim bu kadardı :) Umarım faydalı olmuştur.

Sorularınızı yoruma bırakmayı unutmayın.



Yorum Gönder

0 Yorumlar