Yikang Korean Ginseng Tea / Kore Ginseng Çayı


Cherijamu'nun hediyelerinden devam ediyorum bugün :) Bana ne kadar çok şey göndermiş ya <3 Yalnız bugün kozmetik değil bir Kore içeceği inceleyeceğiz.






Kore hayranları bilirler ginseng adlı bitki Kore'de oldukça popülerdir.Birçok şeyi yapılır bu bitkinin.O kadar çok faydası var ki.Hem fiziksel olarak hem de mental olarak birçok şey için faydalı.Yalnız şeker ve kalp problemi olanlar ve kan pıhtılaşma sorunu olanların kullanması sakıncalı.



Gelelim benim içtiğim çaya.Yikang markasına ait.Önünde Koryoin samça yazıyor.Sanırım Kore ginseng çayı demek.Salladım :D

İçerisinde 3 gr minik ginseng ve glikoz içeren tanecikler var.Üzerine kaynar suyu ekleyip karıştırıyorsunuz.Demlenmesine gerek yok.

Kokusu tahin gibi.Tadı da fena değil.Hatta güzel.Açık şekerli çaya benziyor.Bünyem alışkın olmadığı için sık içmeyebilirim ama arada bitki çayı niyetine içebilirim.








Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Daha bugün korece kursunda bahsi geçti ginsengin. Hocamız da günde bir bardak içermiş ve dikkati toplama, bünyeyi sağlamlaştırma gibi birçok faydasını görmüş. Burada da üretilse de şifa niyetine içsek :D Malum bir grip salgını var şu sıralar iyi olurdu bir ginseng çayı :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi ya 😃 Denk gelmiş :) İyi olur ama pahalı olur büyük ihtimalle :/

      Sil