1 Milyoncudan Kozmetik Satın Alınır Mı?



Son zamanların popüler konularından biri de 1 milyonculardan kozmetik satın alınıp alınmayacağı.Özellikle XP markası bu konuda baya onay aldı.1 milyoncularda gezinirken kozmetik bölümünden geçerken buradan almam ne kadar doğru olur,acaba sağlığa zararlı mı diye düşünmüyor değiliz.Ben de nacizane bu konudaki fikrimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Makyaja yeni başladığım zamanlarda kozmetiğe bu kadar para harcamıyordum ve kıyamıyordum parama.Bu yüzden 1 milyonculara giderdim ve ihtiyacımdan fazlasını daha uygun fiyata aldığım  olmuştur.

Açıkçası ben 1 milyoncularda kozmetik reyonunda dolanırken asla cilt bakım ve cilt makyaj ürünlerine (fondöten,bb krem,kapatıcı) yani likit,cilt içine girecek ürünlere bakmıyorum.İçeriği ne kadar yazsa da ben yine de emin olamıyorum.O kadar uygun fiyata bir fondöten vb ürün olur mu diye çekiniyorum açıkçası ve bu konuda size de garanti veremiyorum.Hatta bazen tonla para verdiğimiz cilt ürünü bile cildimizi tahriş edebiliyorken bu ürünleri denemekten çekiniyorum.

Peki ben neler alıyorum ve memnun kalıyor muyum?

Ben genellikle toz-pudra ürünler,ruj ve maskara tarzı ürünler alıyorum.Mesela ilk aldığım çoklu far paleti bir 1 milyoncu ürünüydü ve hem içerisinde her renk var hem de pigmentasyonu yani renk verme özelliği yükseğe yakın.Yani 24'lü bir far paletini 4,5 liraya almıştım.Hala da kullanıyorum.Bulamadığım bazı renkleri o paletimde buluyorum mesela.Geçtiğimiz günlerde de nude bir palet aldım ve bayıldım.Bu aralar sürekli onu kullanıyorum.Renkler müthiş.Pigmentasyon çok iyi.Allıklar acayip pigmentli ve bazıları 2 renk seçenekli oluyor.Ruj olarak da likit bir ruj denemiştim ve çok memnun kaldım.Onu da 1,5 liraya almıştım.Yine de yemek yerken o ruj da ağzımıza gireceği için sağlık açısından çok da iyi olmayabilir.Yani ruj konusunda da size garanti vermiyorum.Rimele gelelim.Çok çok yoğun yapıdaydı benim kullandığım.Kirpiklerime de acayip yoğunluk verdi.Tahminimce çoğu bu tarzda rimellerin.Bu ürünlerin tek sıkıntısı kalıcılık konusunda olabilir.Ben çok uzun tutmuyorum yüzümde makyajı ama akma,dökülme,silinme yapma ihtimalleri yüksek.

Ben hangi markaları denedim ve memnun kaldım?

Şunu söyleyeyim; denediğim her markadan memnun kaldım açıkçası.XP bu aralar çok moda ama hiçbir yerde bulamadım.Onun yerine La Fera Cosmetics ile tanıştım ve bayıldım.Eva Rose'dan 2 ürünüm var ve çok memnunum.Rimeli biraz zor çıkıyor ama bunun dışında iyi.Colleen ve New Well markalarını da uzun zamandır kullanıyorum ve memnunum.

Bunlar benim deneyimlerimdi.Siz yine de cilt tipiniz,alerji türünüze göre seçmeye çalışın.Alırken içeriğine mutlaka bakın.Ben özellikle ten ürünlerini kesinlikle önermiyorum.




Yorum Gönder

10 Yorumlar

  1. Bende sosyete pazarından ruj almıştım :)) Çok memnunum ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten bu tip yerlerden alınan şeyler genellikle arayıp bulamadığımız renk,yapı,özellik vb sahip oluyor 😁

      Sil
  2. Benim kuzenim seneler önce bir ruj almıştı ve o ruj benim dudaklarımda yara çıkardı daha sonra ben Xp markasının likit eyelinerını almıştım, likit çekmeyi öğreneyim diye; O kadar berbat bir şey yoktu, rengi güzeldi ama sürekli gözümün içine aktı :) ondan sonra gidip Wet n wild aldım hem ucuz hem güvenilir :) riske atmaya gerek yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğrudur ;) Benim aldıklarımda bir sıkıntı yok şuanda ama dediğim gibi ten,dudak ürünleri sıkıntılı.

      Sil
  3. Ben de bazen bime gelen ürünleri alıyorum.Ne olacak ki alınır bal gibi de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ten makyajı ve dudak makyajı hariç diğerlerini alıyorum ben de ama yine de içeriğine çok iyi bakmak lazım 😉 Cilde zararı dokunan maddeler içerebilir

      Sil
  4. ben de almıştım newmacy den 8 numara nude ve şahane bir rujdu .hazır bulmuşken dudak kalemleri de aldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de uygun fiyatlı dudak kalemlerini çok beğeniyorum :)

      Sil
  5. Yanıtlar
    1. En iyisini yapıyorsun👌 Ben renkler güzel olunca alıyorum dayanamayıp.

      Sil