Kore Kozmetiğinde Hayvan Deneyleri ve Hayvanlardan Ürün Elde Etme


Bugün değişik,merak edilen,benim çok çok araştırdığım ve merak ettiğim bir konudan bahsedeceğim sizlere.

Kore kozmetiğini seviyoruz.Geçekten çok faydalı aynı zamanda çok çok güzel ve şirin kozmetik ürünleri çıkarıyorlar.Biz de dayanamayıp alıyoruz tabi ki.Ama riskli bir konu var ortada.Nasıl helal-haram diye yediklerimize dikkat ediyorsak bu konuda cildimize sürdüğümüz ürünlere de dikkat etmemiz lazım.İşte bu yüzden hayvanlardan elde edilme riski olan maddeleri içeren ürünlerden uzak durmalıyız.O maddeleri de Sevgili Sawako'nun Bloguna konuk olduğum yazımda anlatmıştım.

Yani Kore kozmetik markalarının vegan olması bizim açımızdan çok çok iyi olur çünkü vegan olduklarında ürünlerinde hiçbir hayvansal madde bulunduramazlar.Maddeler düşük maliyetli olacağı için kolay ulaşılabilen hayvanlardan elde ediliyor.Bunun başında balık geliyor.Buna tamam ama domuzdan da elde edilme ihtimali var.Gerçi domuzdan elde edilince fiyat biraz daha artabilir ama biz yine de dikkatli olmalıyız.Maddeleri bitkiden elde eden genellikle organik ürünler satmayı tercih eden markalara yönelmeliyiz.

Cruelty free olmayan yani hayvan testleri yapan markaları kullanmak da sakıncalı.Çünkü hayvan deneyleri hayvanlara işkence edilerek yapılıyor.Dinimizde bir savaş durumunda ağaca veya bir bitkiye zarar verilmesi yasakken bu keyfi durumda hayvanlara zarar verilmesi ve bizim bunu bile bile bu markalara destek olmamız uygun değil.Zaten hayvanlardan zorla elde edilen içerikleri kullanmaya ve hayvan deneyine göz yummaya içimiz el vermez.

Bunun bilincine daha yeni yeni varıyorum maalesef.Artık dikkat etmek istiyorum.

Kore kozmetiğini de çok sevdiğim için bunlara uyan markalara beraber bakalım.

Missha hayvan testlerine karşı olduğunu ambalajlarında da belli eden bir marka.Ama araştırıldığında deney yapan kısımda yer alıyor.Ayrıca vegan olup olmadığı hakkında fikrim yok.Deney yapmayan markalar listesinde olmadığı için Missha'dan alışveriş yapmıyorum.

A.TRUE yeni bir marka ve çok denemek istiyorum.Bu marka hem vegan hem de hayvan testleri yapmıyor.

Güncel; It's Skin ve Pure Heals markaları da hayvan testi yapmıyor.Ambalajlarında cruelty free amblemi var.Tonymoly resmi olarak hayvan deneylerini bıraktıklarını açıkladı.Ülkemizde de yakın zamanda mağazası açılacakmış.

Cilt bakım kategorisinde bolca deneysiz marka bulabilirsiniz.Benim bildiklerim; Cosrx,Klairs,Frudia,I' From deney yapmayan markalar arasında.

Bu arada Kore 2018 yılında hayvanlardan madde elde ederek ürün yapmayı ve hayvanlar üzerinde test yapmayı tamamen yasaklayacak.2021'den güncelleme; çoğu Kore markası hala hayvan deneyi yapan kısımda yer alıyor.Özellikle makyaj markalarının çoğu deney yapan kısımda.




Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Frudia vegan olup hayvanlar üzerinde deney yapıyor. Okuduğunuz kaynaklar yanlış olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba.Kendi sitelerinde hayvanlar üzerinde test edilmediği bilgisi verilmiş.

      Sil