Kore Ürünlerine Muadil Türk Kozmetik Ürünleri



Birçok Kore hayranı gibi ben de Kore kozmetiğine hayranım.Özellikle değişik,şirin paketli olanları daha birçok seviyorum.

Bizim markalarımızdan da bazı ürünleri Kore ürünlerine ya yapı olarak yada paket olarak benzettim ve bunları sizlerle paylaşmak istedim.


Tonymoly'nin bu Backstage Eyeliner'ı Kore'de oldukça popüler hatta Bobbi Brown'ın eyelinerına muadil gösterilmişti.Benim deneme şansım olmadı ama paket olarak Flormar'ın Gel Eyeliner'ına benzettim.Yapıları jel adlarından da anlaşılacağı gibi.Paketlerindeki en büyük benzerlik ise fırçaları olması.Bu yüzden taşımak ve uygulamak da kolay olur diye tahmin ediyorum.



Etude House'un bu Oh M'Eye Line serisinin paketi benzemese de yapısı Flormar Colorlinerlarla neredeyse aynı.Yoğun yapısı ve hafif simli renklere sahipler.



Flormar Eyecatcher Dazzling Eyeshadowlarını ise Etude House Look At My Eyes farlarına benzettim.Yapıları hakkında bir fikrim yok ama desenli oluşları bana birbirlerini anımsattılar.




Golden Rose'un rimellerini çok çok başarılı buluyorum.Bu Sexy Black Drama'yı henüz denemedim ama fırçasının şeklini Holika Holika Magic Pole Mascaralara benzettim.Uçlarındaki ayrı şekilli fırçalarla hem alt kirpik hem de gözünüzün iç kısımlarında bulunan kirpiklere ulaşabiliyorsunuz.






Gittiğim bir kozmetik dükkanında Pastel'in Kisses Lip Balmlarını gördüğümde ilk tepkim 'Aaa Tonymoly'nin lipbalmlarına benziyor' olmuştu.Kesinlikle çok benziyorlar.Paketleri aynı.İkisinin de fırça aparatı var.Tonymoly'nin lipbalmı dudak şeklinde Pastel'in ise düz.Ve ben pastelin bu ürünlerini kullandığımda Kore dudak makyajında kullanılan hafif renkli hafif de parlak görünen o etkiyi buluyorum.

 



Pastel Pompom allıkları ise paketlerinden dolayı Nature Republic Shine Blossom Blusherlara benzettim ama yapıları hakkında bir fikrim yok.

Açıkçası benim böyle benzer ürünleri ülkemizde bulmak hoşuma gidiyor.Hem uygun hem de hemen hemen aynı yapıda belki daha da iyi ürünler bulabiliyoruz.



Yorum Gönder

0 Yorumlar